995777.jpg

Minusta on ihan kauhean kivaa ja huomaavaista, että Ilta-Sanomat uutisoi Lolan selkäleikkauksen onnistuneen. Koska siis sitähän minä tässä olen jännittänyt ihan tosi älyttömästi, että kuinka käy Lolan leikkauksen.

Tunnen nyt suunnatonta halua kuitenkin puhua lehtipuhaltimista, enkä niinkään Lolan selästä. En tiedä kuka on keksinyt lehtipuhaltimen, mutta epäilen itseänsä alakerran isoa pomoa. Nythän ulkona käy aika kova tuuli, puut heiluvat ja lehdet lentelevät. Ja mitä tekee meidän talkkari? Päättää ottaa lehtipuhaltimen pieneen kätöseensä, asetella sen tukevan keskivartalonsa ympärille, laittaa kuulosuojaimet korville ja lähteä siirtelemään lehtiä paikasta toiseen. Kerta tuuli ei vielä tietenkään hoida sitä hommaa riittävästi yksiksensä. Siis ihan oikeasti... Voitte vaan kuvitella miten se jumalaton pörinä kaikuu ja kertaantuu täällä kerrostalojen keskellä. Ihan sama millä pihalla niitä lehtiä puhaltelee, niin taatusti koko tienoo raikuu. Siis jonkinlaisen lehti-imurin vielä ymmärtäisin, koska se kerää ne lehdet sisuksiinsa, mutta että lehtipuhallin. Sehän siirtää lehdet todella hallitusti ja hillitysti juuri siihen mihin talkkarisetä ne haluaa. Tai sitten ei. Onko se haravointi oikeasti niin raskasta ja ihan out, ettei itseään kunnioittava talkkari voi haravoida? Ihan vaan silleen perinteisesti? Eikä sitäkään sitä paitsi kannata kauhealla tuulella tehdä, luulisin. No, mikäs minä olen ammattilaista neuvomaan. Jos olisin ilkeä, niin sanoisin, että tuonkin sedän möhis voisi vähän pienentyä, jos siihen haravaan tarttuisi once in a while. Siis nythän huoltoyhtiö on tehnyt hankinnan ja ostanut sellaisen päältä ajettavan lehti-imurin, mikä melusaasteen lisäksi haisee myös aivan älyttömästi pakokaasulta tai miltä ikinä, mutta eihän sillä vekottimella tietenkään voi hiekkapihalla ajella, joten onneksi on yhä lehtipuhallin.

Aion tänään viettää laatuaikaa itseni kanssa. Jos jollekin tulee tuosta nyt jotain kaksimielistä mieleen, niin en sellaista. Vaan siis aion vaan lötkötellä ja lueskella ja katsella telkkaria. Ostin eilen valmiiksi jo vähän jotain hyvää syöpöteltävää, niin ei tarvitse kauppaankaan raahautua mielitekojen vuoksi. Avaisinkohan jopa viinipullon? Ykkösellä tulee illalla taas joku Johnny Depp -leffa, joka on ehdoton katsoa. Saa mennä BB ja Yle Extran Musiikki-tv (klassikkohaastattelussa Skid Row, uu uu, must see) tallennukseen, koska tulevat päällekkäin tuon leffan kanssa. Olen huomannut, että jos tallennan jonkun elokuvan, niin on melko epätodennäköistä, että tulen sen katsomaan kovinkaan pian. Joten parempi tallentaa lyhempiä ohjelmia vain. Se pitkäjänteisyys, nääs...

Terve, ja kiitos kaloista!