958333.jpg


Kiitos kaikille battleen osallistuneille. Ilmaisittekin mielipiteitänne ihastuttavan innokkaasti! Olin melko varma, että kaikki ovat jo kyllästyneitä näihin, eikä kukaan enää jaksa äänestää. Olinkin väärässä, sillä ääniä taisi tulla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ajattelin, että jos kukaan ei äänestä, niin lopetan nämä battlet tähän, mutta nythän vasta innostuinkin. Hah hah haa! Ja oli kauhean kiva nähdä uusiakin nimiä äänestäneiden joukossa!

Niinhän siinä sitten kävi, että Radiohead voitti hyvin selkeästi ja keräsi jopa 80 % äänistä. Äänimäärät olivat Stone Temple Pilotsin kannalta jopa surulliset 12-3. Jotenkin tämä oli jo ennalta arvattavissakin, vaikkei tuo Stone Temple Pilotsin biisikään mikään huono ole. Olisin kuitenkin itsekin äänestänyt Radioheadia tällä kertaa. Hassu sattuma muuten, että sen lisäksi että näillä biiseillä on sama nimi, niin kumpikin on myös julkaistu vuonna 1992. Toinen oli vain brittibändin tuotoksia ja toinen jenkkibändin.

Pakko kertoa tuosta Stone Temple Pilotsin kappaleesta Creep sellainen hauska juttu (tai ehkä vähän hölmö), mikä minulle kävi viime vuonna. Oikeastaan melkein nolottaa kertoa tätä, koska eräillä on jopa muistoja tuosta biisistä. Mutta huomautan tässä nyt, että en tuolloin 15 vuotta sitten kuunnellut Stone Temple Pilotseja juurikaan (paitsi niitä hittikappaleita kuten Plush ja Interstate Love Song) ja nämä loput biisit olen löytänyt vasta tällä vuosituhannella. No enivei... Olin siis jollain keinoin lataillut itselleni biisejä (tämä tapahtui ennen uutta tekijänoikeuslakia, heh) ja olin löytänyt jostain Nirvanalta biisin nimeltä Half the man I used to be. (Joku saattaa jo arvatakin miten tämä tarina jatkuu...) Olin oikeasti kuunnellut tuota biisiä tyytyväisenä varmaan vuoden parikin, kunnes kerran aloin etsiä YouTubesta videota ko. biisille. Sellaista ei löytynyt ja olin vähän ihmeissäni. Googlasin biisillä, eikä siitäkään oikeastaan löytynyt mitään tietoa. Paitsi että Nirvanalla ei olekaan sen nimistä biisiä olemassa. Sen sijaan kyseinen biisi onkin nimeltään Creep ja esittäjänä Stone Temple Pilots! Ensin järkytyin, sitten nolostuin, vähitellen raivostuin ja kävin läpi kaikki mahdolliset vaiheet mitä tällaisessa tilanteessa voi käydä läpi. Voitte ehkä kuvitella, että oli todella vaikea hetkeen asennoitua siihen biisiin, kun hyvin hyvin pitkään olin kuvitellut Kurtin vetämässä sitä virttyneessä neuletakissaan ja yhtäkkiä koko kuvitelma romuttui. No, nykyisin tämä lähinnä naurattaa. Paitsi hävettää kyllä ihan sikana se, etten erottanut Kurt Cobainin ja Scott Weilandin ääniä toisistaan. Oh well.

Mitä tästä opimme? Ettei pidä latailla biisejä vertaisverkoista, ajattelet sinä? Ehkä ettei pidä luottaa kehenkään? Ääh, ei. Vastaus on: emme mitään.


Ps. Myös joku Sentencedin Creep yritti osallistua kilpailuun, mutta koska en löytänyt YouTubesta sellaista biisiä lainkaan, julistan sen olemassa olemattomaksi! Ja pari biljoonaa miinuspistettä keräsi taas se perinteinen Kaij... en pysty edes sanomaan sitä!!!