Jatkan tällaista meemiä, jonka Minjan blogista löysin. Tarkoituksena on siis listata kummia asioita, mitkä ihmispoloa ihmetyttää tässä maailmankaikkeudessa. Ja minähän listaan. Tästä listasta meinaa kyllä tulla aika loputon, niin paljon on ihmeteltävää minulla. Tästä jää todennäköisesti vielä puuttumaan ne kaikista suurimmat ihmetyksieni aiheet.


1. ihmetys

Miksi väitetään, että jäniksenkäpälä tuottaa onnea? Ei se jänis ainakaan taida pitää itseään kauhean onnekkaana, joka käpälänsä on menettänyt.

2. ihmetys

Miksi kaikki pitävät aina kotikaupunkiaan kauneimpana ja hienoimpana kaupunkina? Helsinkiläisten mielestä Helsinki on Suomen kaunein kaupunki, turkulaisten mielestä Turku jne. Mikseivät ihmiset huomaa sitä totuutta, että Tamperehan se oikeasti on Suomen kaunein ja paras kaupunki?

3. ihmetys

Miksi aina sen tuotteen valmistus lopetetaan, joka on minun suosikkituotteeni? Yleensä erityisesti jugurttien kanssa käy näin, että kun löydän jonkun aivan superhyvän jugun, niin välittömästi sen valmistus lopetetaan vähäisen kysynnän vuoksi. Muistan esimerkiksi muinaisen Valion banaani-vanilja-jugun sekä samaisen Valion Vihreä Omena -jugun. Molemmat lopetettiin lähes välittömästi niihin rakastumiseni jälkeen. Samoin käy myös jäätelöiden kanssa. Suklaapilveä ei enää myydä (ainut oikea suklaajäätelötuutti) ja Pingviinituuteissa oli pari vuotta sitten myös suklaa-kirsikkatuutti, joka oli erityisen hyvää ja ainoastaan yhden kesän tuote. Olen katkera.

4. ihmetys

Miksi edellinen bussi on aina mennyt juuri minuutti sitten, jos menen bussipysäkille aikatauluista tietämättömänä? Miksei se joskus voisi tulla minuutin päästä? Miksi siihen pysäkille aina osuu sellaiseen aikaan, että seuraavaa bussia joutuu odottamaan maksimaalisen pitkän ajan?

5. ihmetys

Miksi busseihin rynnii kyynärpäätaktiikalla sisään aina ensimmäisenä ne kaikkein vanhimmat ja hitaimmat ihmiset, niin että jono seisoo, eikä kukaan pääse sisään sinne bussiin? Erityisesti tämä ilmiö tapahtuu silloin, kun sataa sammakoita, tai jos pakkasta on 30 astetta, tai jos kantaa aivan sairaan painavaa kauppakassia.

6. ihmetys

Miksi se kaikista epämääräisimmän ja deekuimman näköinen kaveri tulee aina minun viereeni istumaan bussissa? Miksi ei joskus vaikka jonkun muun viereen?

7. ihmetys

Miksi mustaihoiset miehet tahtovat aina jutella kanssani? Ja miksi he ovat aina niitä, joiden puhetta ei ymmärrä elmerikään, kun aksentti on niin voimakas ja he mumisevat? Miksei kukaan muu tuttuni joudu ravistelemaan heitä lahkeistaan yhtä kiivaaseen tahtiin? (Huomautan, että tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. En rupea kaveriksi kenenkään randomin valkoihoisen miehenkään kanssa, mutta eivät ne koskaan yritäkään. Nuo saakelit ovat niin sitkeitäkin.)

8. ihmetys

Miksi popkorneja syödessä niiden siementen kuoret tunkeutuvat aina ikenen alle niin, että sen huomaa vasta seuraavana päivänä, kun ien alkaa olla kovin kipeä? Ja miksi vadelmien ja muiden naksumarjojen siemenet menevät aina hampaankoloon?

9. ihmetys

Miksei Pluto kelpaa enää aurinkokuntamme planeetaksi? Minun on hyvin vaikea hyväksyä tätä asiaa, että planeettoja onkin enää vain 8.

10. ihmetys

Miksi Chris Cornellin täytyy käydä keikalla Suomessa Helsingin jäähallissa 29.8., joka on keskiviikko, eikä kukaan pääse sinne silloin? Miksi Chris ei voisi tulla vaikka Tampereen jäähalliin ja vielä mieluummin perjantai- tai lauantai-iltana? Miksi minua taas lyödään näin?

11. ihmetys

Miksi lempivaate menee aina rikki tai muuten pilalle? Miksei ne huonommat farkut voisi kulua puhki keskenään tuolla vaatekaapissa ja ne lempifarkut pysyisivät ehjänä? Miksi se lempipaita aina kulahtaa tai siihen kaatuu jotain ainetta, joka ei taatusti lähde pesussa pois? Miksi ne lempikengät hajoavat aina jossain vaiheessa lopullisesti, eikä kaupasta saa enää vastaavanlaisia uusia, koska muoti on jo auttamattomasti ajanut niiden ohitse?

12. ihmetys

Miksi mansikan kukka on valkoinen, vaikka itse marja on punainen?

13. ihmetys

Miksi jostain musiikista tykkää kovasti ja jostain toisesta ei sitten taas ollenkaan? Mikä sen siinä äänessä aiheuttaa, että jostain tietynlaisesta äänien yhdistelmästä tykkää? Ja jos jonkun ihmisen kanssa on samanlainen musiikkimaku, niin sitten yhtäkkiä kuitenkaan toinen ei voi sietää jotain, mistä toinen taas tykkää ihan sikana. Ja miksei kaikilla muilla ole yhtä hyvä musiikkimaku kuin minulla? Kummastuttavaa.

14. ihmetys

Miksi en pysty lopettamaan näiden miksien keksimistä?


That's all, folks.


Ai niin. Mikä sinua ihmetyttää, kerro se toki muillekin! Tai jos tiedät vastaukset minun ihmetyksiini, niin jaa tieto ihmeessä kommenttilaatikossani!