To post or not to post, siinäpä pulma... No, postataan nyt sitten. Satojen välitallennusten avustamana. Paitsi söin äsken niin rasvaista ruokaa, että jos tämä kirjoitus ei taaskaan ilmesty, niin sydämeni on pysähtynyt ennen kuin olen ehtinyt painaa julkaise-nappulaa. Yäk...

No niin. Siis yleisön toivomuksesta (saatoin hieman manipuloida toivetta mieleisekseni) hyvin yksityiskohtainen selonteko siitä, miten elämäni eteni viime perjantaina. Eli vuorokausi 27.4. klo 00.00-23.59, olkaa hyvät.


00.00 Katselin TV2:n Musiikki-tv:n toivevideo-ohjelmaa. Kuolasin vähän joka kerta Ile Uusivuoren nähdessäni.

00.35 Harmistuin, koska Kakkosen juontaja kertoi Musiikki-tv:n siirtyvän ensi viikosta alkaen digikanavalle. Mulla mitään digiboksia vieläkään ole!

00.40 Tuohtuneena meilailin asiasta äitini kanssa. (Hereillä oli).

01.04 Pelästyin, kun edessäni ikkunalaudalla oleva kiinanruusu pudotti lehden.

01.10 Tunsin päänsäryn lähestyvän ja harkitsin nukkumaan menemistä.

01.15 Kuuntelin vähän Doorsia, Hendrixiä ja Led Zeppeliniä ennen nukkumaan menoa. Tuli oikein hippi olo.

01.20 Silmät eivät tahtoneet pysyä enää auki.

00.00-01.30 Samaan aikaan edellä mainittujen kanssa pidin seuraa sähköpostitse eräälle ystävälleni, joka joutui olemaan töissä.

01.35 Sammutin tietokoneen, puin yöpaidan, laitoin radion päälle ja sammumaan automaattisesti puolen tunnin kuluttua, otin lasin vettä ja menin nukkumaan.

06.00 Heräsin säikähtäin, kun käytävässä pamahti joku. Se oli ilmeisesti siivooja. Jatkoin nukkumista.

09.00 Heräsin uudestaan, nousin ylös, avasin tietokoneen ja radion, ja keitin kahvia.

09.30 Söin aamupalaksi purkin jugua ja join kupin kahvia. Tsekkailin sähköpostejani ja pläräilin epämääräisesti epämääräisiä blogeja.

10.30 Ilahduin, kun sain sähköpostitse kutsun osallistua Radio Rockin musiikkitutkimukseen. Nämä ovat kivoja. Osallistuin tutkimukseen ja haukuin kaikki huonot bändit, kuten Per Güntin, Apulannan ja Poets of the Fallin. Sain siitä outoa tyydytystä.

11.00 Muistin olevani 4 euroa velkaa yliopiston kirjastolle ja ryöväsin suklaarahastoni. (Aivan sairaat myöhästymismaksut: 0,80 e/päivä!) Ryöstösaalis oli 3,15 euroa. Rahastoon jäi 0,15 euroa. (Rahapussissa oli siis valmiiksi jo euro). Olin vähän katkera siitä, että rahat eivät menneetkään suklaaseen.

11.05 Ystävyyssuhteen ylläpitoa sähköpostitse.

11.18 Elegian postauksen ansiosta muistin pitäväni hallussa naapurille kuuluvaa postia. Etsin sen ja pistin näkyvälle paikalle, että muistaisin toimittaa sen oikeaan osoitteeseen.

11.45 Petasin petini ja menin suihkuun.

12.00 Yleisluontoista kuivumista ja rasvailua.

12.10 Radiossa tuli niin kurjaa musiikkia, että laitoin tietsikalta parempaa soimaan.

12.20 Juttelua siskon kanssa päivän polttavista asioista ja kaikesta äärimmäisen tärkeästä. Kuten siitä, että tuhoutuuko universumi, jos joskus muistaisin Hellacoptersin ja Backyard Babiesien nimet yhtä aikaa. (Muistan siis aina, että "ne kaksi ruotsalaista bändiä", mutta en pysty muistamaan samanaikaisesti kuin toisen niistä nimen). Tämä taisi olla nyt sisäpiirin huumoria...

12.32 Vastasin blogiini ilmaantuneisiin kommentteihin.

12.45 Tarkistin ulkolämpötilan ja pohdin, että mitähän sitä laittaisi päälle.

13.00 Vaatevalinnaksi muodostui farkut ja uusi mustavalkoinen taskullinen mekkoinen paita.

13.15 Huomasin Elma-tädin linkittäneen minuun. Nostin siskotutkani valmiustasoa.

13.40 Restauroin naamaani peilin edessä.

13.50 Jäin jumittamaan tietokoneen ääreen.

14.25 Päätin lopettaa jumituksen ja tarkistin bussiaikataulun.

14.30 Sammutin tietokoneen, keräilin avaimet, puhelimen ja muun tarpeellisen, vedin tennarit jalkaan ja poistuin kotoa.

15-16.30 Hain ensin Metsosta yhden kirjan varauksesta, jonka jälkeen hain toisen kirjan yliopiston kirjastolta. Heitin suklaarahastorahani tiskiin ja olin jälleen velaton. Pyörin tuloksettomasti erinäisissä kaupoissa etsimässä sarvia ja kävin ruokaostoksilla Stockalla. (Ostin myös suklaata, vaikka rahastoa olikin juuri pahasti verotettu). Hermoja kiristeli suunnattomasti.

16.30-17.30 Kotimatkaani meni melkein tunti.

17.30 Pääsin vihdoin takaisin kotiin.

17.40 Huomasin, että en sitten vienytkään sitä naapurille kuuluvaa postia.

17.45 Tsekkailin blogeja ja harjoitin sähköpostiviestintää.

18.15 Tein broilerpastaa ja söin.

19.00 Menin hetkeksi keräilemään itseäni vuoteen pohjalle. Hermojen ja hampaiden kiristely oli aiheuttanut lievää pään jomotusta.

19.30 Päätin avautua ja kirjoitin hyvin murisevaisen postauksen perjantaille. (Unohdin muuten mainita, että osa hermojen kiristymisestä johtui avointen hiusten ja järkyttävän tuulen yhteisvaikutuksesta, koska en vaan nähnyt eteeni ulkona).

20.00 Seuraavat 1,5 tuntia päätin istua television ääressä, kun sieltä tuli ensin Frendit, sitten Pelkkää lihaa ja lopuksi Äijät.

21.30 Suljin telkkarin ja laitoin musiikkia soimaan. Otin lasin mehua. Tulin istumaan tietokoneen ääreen ja vilaisin, josko joku olisi vaikka blogannut.

22.15 Päätin kopioida pari cd-levyäni mp3-muotoon tietokoneelle.

22.30 Muistin hämmästellä sitä, ettei se sisko nyt vieläkään ole tajunnut klikata itseään tänne blogiin. Melkein teki mieli alkaa ilkkua sitä, mutta sitten olisin narauttanut itse itseni.

22.45 Pohdin lukisinko kirjaa vai blogeja. Kirjan lukemisessa oli suuri nukahtamisen riski, eikä sitä perjantai-iltana noin aikaisin kehtaa nukahtaa. Suosikkiblogien listassa taas olin pahasti jälkijunassa, joten päätin jäädä tietokoneen ääreen roikkumaan.

23.00 Mietin, että ottaisinko siiderin. Päätin olla ottamatta, koska se vaan olisi alkanut nukuttaa kahta kauheammin. Ja pissattaa.

23.15 Huomasin, että Subtv:llä tulisi yöllä joku dokumentti Alice Cooperista. Varmaan jaksoin valvoa. Laitoin nauhalle. Alice on kova jätkä.

23.30 Luin blogeja, mutta taisin olla tosi väsynyt, koska minusta tuntui, että Kamin silmä yritti aina jotain, kun katsoin toisaalle.

23.55 Jumitin tietokoneella vuorokauden loppuun asti ja katselin youtubesta, kun Slipknot esittää Dirlandaan. Se oli todella huono.



Kauhean kätevästi siis lähes aloitin ja lopetin vuorokauden istumalla tietokoneen ääressä. En tehnyt mitään kovinkaan kiinnostavaa koko päivänä, ei pidä siis ihmetellä miksi en kirjoita täällä päivittäisistä askareistani. Vaikka joskus kyllä on hieman aktiivisempia päiviä kuin tuo perjantai. Alun perin oli tarkoitus silloinkin pyykätä ja siivota, mutta pieni retkeni kaupunkiin imi naisesta kaikki mehut. Ei vaan jaksanut enää mitään.

Tästä ei sitten kyllä tule tapa, koska kokonaisvaltaiseksi päiväkirjaksi tämä blogi ei aio muuttua. Kysyin siltä, eikä se tahdo.