En pussaillut ketään teistä viime yönä. Tylsää...

Tänään alkoi ennakkoäänestys, eikä minulla ole vieläkään hajuakaan siitä, ketä äänestäisin. En vaan kertakaikkiaan löydä sopivaa ehdokasta. Vaalikoneetkin antavat tosi sekavia tuloksia, paitsi yksi näyttäisi olevan varmaa: Kimmo Sasi on vähiten paras ehdokas minulle.

Vaikka eilen sanoin tuolla kommenttilootassa, että puhun kaikesta muusta paitsi politiikasta, niin sanon nyt sen verran kuitenkin, että poliittinen suuntaukseni on ehkä ns. punavihreä. En tiedä onko se sallittu yhdistelmä. Älkää nyt ainakaan sitten yleistäkö heti, että "jaa, se on niitä viherpiiperöitä" (sana, jota jostain syystä käytetään dissausmielessä). Politiikasta puhumattomuus ei johdu siitä, etteikö se kiinnostaisi. Olen vaan niin äärimmäisen huono siitä puhumisessa. Tuntuu, että mielipiteeni ovat aina "vääriä", joten olen mieluummin sitten sanomatta niitä. Ehkä minulla on liian kokoomuslaisia ystäviä.

Menisin mielelläni äänestämään ennakkoon, koska varsinainen äänestyspaikkani on niin uskomattoman kaukana. (No ehkä jotain 2,5 kilsaa, kyllä se tämän kokoisessa cityssä on epänormaalin pitkä matka). Tässä olisi ihan lähelläkin yksi äänestyspiste, mutta sinnepä minä en saakaan mennä. Ja sunnuntaina bussitkin kulkee niin harvoin (en varmasti kävele!) ja on niin kylmä ja laiskottaa...

Koskahan sitä keksittäisiin luotettava sähköinen äänestysmenetelmä, tai koskahan sellaista viitsittäisiin kokeilla Suomessa? Sitäpaitsi eikö jollain verkkopankkitunnuksilla äänestäminen olisi jopa luotettavampaa kuin se, että menen seisomaan jonnekin uimakopin näköiseen paperilapun kanssa ja rustaan lyijykynällä siihen jonkun epämääräisen numeron, josta kukaan ei tiedä onko se ykkönen vai seiska vai nelonen, ja jonka kuka hyvänsä voi kumittaa pois ja vaihtaa uuden numeron tilalle. Kysyn vaan?

...

Aloitin eilen lukemaan Kurt Cobainin ns. elämäkertaa. Johan oli muuten todella huono ensimmäinen luku siinä kirjassa. (Pidemmälle en vielä päässyt, enkä ole varma pääsenkökään).
Kun luen jotain elämäkertaa, niin tahtoisin mielelläni ikään kuin tulla imaistuksi mukaan siihen tarinaan. Siis mielellään vielä tositarinaan. En välitä lukea sitä niin, että kirjan kirjoittaja on koko ajan siinä välissä omana persoonanaan ja omine mielipiteineen selittämässä Cobainin olevan puolikristus tai jotain muuta yhtä omituista.

Tuo kirja on kuin jonkinlainen tilkkutäkki, joka on koottu yhteen tuhansista Cobainin fanien ja läheisten haastatteluista. Cobainin isä sanoi sitä ja tätä, ja kuten hänen 13-vuotias faninsa sanoi, ja eräs hänen läheisensä kirjoitti, että plaa plaa...
433127.jpg

Tuo kirja on joku suomenkielinen pokkari (kirjoittajana Christopher Sandford). Minulla on vieressä myös suurempi ja kovakantinen englanninkielinen Kurt Cobainin elämäkerta lainattuna kirjastosta (Heavier than heaven, kirjoittanut Charles R. Cross), koska en tiennyt kumman lukisin. Jos tuo ensimmäinen jatkuu yhtä surkeana, niin taidan siirtyä suoraan lukemaan tuota enkunkielistä.

Tähän mennessä lukemiani hyviä rockmuusikoiden elämäkertoja on ollut mm. Anthony Kiedisin Arpikudos (Scar Tissue) (koin eroahdistusta, kun jouduin palauttamaan sen kirjastoon), John Lydonin omaelämäkerta (Rotten: No Irish, No Blacks, No Dogs), sekä Neil Straussin kirjoittamat/toimittamat Marilyn Mansonin elämäkerta Helvettiin ja takaisin (The long hard road out of hell) ja Mötley Cruesta kertova kirja Törkytehdas (The Dirt). Tuo Törkytehdas oli kerrassaan loistava, sitä lukiessa joutui kyllä sekä nauramaan että itkemään.
Tosin näissä kirjoissa on tietysti se ero, että toisin kuin Kurt Cobain, nuo muut ovat vielä elossa kertomassa itse itsestään.

...

En ole viimeiseen kuukauteen ainakaan pystynyt enää nukkumaan seitsemää pidempään aamulla. Todella ärsyttävää. Ihan sama mihin aikaan menen nukkumaan, mutta kun kello rapsahtaa aamulla seitsemään, niin meitsi on hereillä. Alkaa pikkuhiljaa pänniä. Tässähän voisi sitten samalla vaivalla käydä ihan vakitöissä, kun ei kerta nukkuminen näköjään enää kiinnosta.

Nyt on kurkkukin kipeä. Jos tästä nyt vielä joku flunssa kehkeytyy, niin rupean lakkoon. (En kyllä vielä tiedä millaiseen). Toissapäivänä bussissa joku yski keuhkonsa pellolle. Kai sillä oli joku lintuinfluenssa, joka sitten tarttui minuun.

Nyt radiossa joku kertoo tosi vaivaantuneena dildo-kokoelmastaan ja muista seksikokemuksistaan. Öö...

Voi plääh. Tänään olisi yksi tenttikin, mutta taidan jättää väliin, kerta en ole lukenutkaan. Tiedän, että yliopistolla vihataan kaltaisiani, jotka ilmottautuvat tenttiin, mutta eivät jaksa vaivautua paikalle.

Nälkä. Nyt täytyy syödä jotain. Voikaa paksusti!

Ps. Nyt tänne näköjään löydetään jo "hot boobies" haullakin...