404774.jpgOlen ryhtynyt aamubloggaajaksi näköjään. Kyllä tämä on vielä aamu, ainakin minulle. Tuo kommentointiosasto lähti eilen vähän lapasesta, mutta tänään yritetään olla taas seestyneitä. Älkää peljätkö sanoa sanottavaanne kuitenkaan. Kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita. Myös Willeltä, jota eilen vaivasi krooninen kommentointitauti. :) (Itse olen täysin viaton sivullinen).
 No niin, asiaan. Aiemmin valitin näistä kolmesta nettiostoksestani, (Kanadasta, UK:sta ja Suomesta), joista nyt viime viikolla saapui tuo Kanadan paketti. Tänään tuli postin noutolappunen tuosta BookPlus.fi:n paketista. Kirjojen saapuminen Helsingistä Tampereelle kestää siis kauemmin kuin Torontosta tai mistä lie. Hauskaa tässä on se, että laitoin viime viikon maanantaina sähköpostia ko. firmaan ja tiedustelin tilauksen tilaa. Sain torstaina vastauksen, että paketin pitäisi olla täällä alkuviikosta. Siis nehän aivan selvästi postittivat sen vasta siinä vaiheessa kun kyselin tilauksen perään!

Nyt vielä hukan teillä (tiesittekö muuten, että Tampereella Pispalan ja Pyynikin rajamailla on tie nimeltään Tipotie, joka ei yksinkertaisesti johda yhtään minnekään?) on se Englannista tuleva paketti, joka muuten oli Amazonista tilattu eikä eBaysta, kuten taisin aiemmin sanoa. Laitoin myyjälle perjantaina ystävällisen sähköpostitiedustelun toimituksen tilasta, mutta vastausta ei ole toistaiseksi tullut. Jännityksellä odotan miten tilanne etenee. Vai eteneekö. Kerron siitä sitten teille, halusitte tai ette.

Sitten vakaviin aiheisiin. (Mitäs epävakavaa tuossa aiemmassa sitten oli?) Ikkunaiineksen blogissa käydään aina niin syvällisiä ja ehkä jopa viisaita keskusteluita. Viimeksi aiheena oli teini-ikäisten yksin jääminen yms. Tämä ei varsinaisesti nyt koske kyseistä postausta, mutta se sai minut kyllä miettimään asioita.

En ole koskaan ollut vakuuttunut siitä, että tahdon lapsia (vaikka haaveileehan sitä joskus toisenlaisesta elämästä), tai että edes olisin hyvä äiti, jos saisin lapsia. Tuo postaus (lähinnä siis ne kommentit, eikä se Iineksen teksti) sai minut ajattelemaan miten surkea äiti varmasti olisin ihan oikeasti. Lapsi olisi varmaan teini-iässä narkkaamaassa jossain sillan alla ja neuvojia riittäisi kyllä mitä olen tehnyt väärin ja missä olisi pitänyt tehdä toisin, miten lapsi oikeasti kuuluisi kasvattaa.

Vastuu lapsesta alkoi pelottaa oikeasti niin helvetisti, että olen yhä vakuuttuneempi siitä, että minun on parempi ilman lasta. Tai sen lapsen on parempi ilman minua, ennemminkin. Pelottaa myös se, että mies lupaisi kuut ja tähdet taivaalta halutessaan lasta, mutta tosi paikan tullen vastuu jäisi kokonaan äidille (eli minulle). Uskon, että maailma on pullollaan ihania miehiä, mutta oman säkäni tuntien se kusipäinen sosiopaatti osuisi juuri omalle kohdalleni. Onneksi (vai epäonneksi?) ei ole isäehdokkaitakaan ihan jonoksi asti oven takana, joten näiden asioiden miettiminen ei ole ajankohtaista. Työnnän pääni takaisin puskaan.

Minua on aina kiehtonut jostain syystä amerikkalaisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa se Magic 8-ball, jota ravistellaan ja joka antaa vastauksia elämän kiperiin kysymyksiin. Löysin pari päivää sitten netistä Magic 8-ball simulaattorin. Kysynkin siltä nyt, että tulisiko minusta hyvä äiti. 8-pallo vastaa "It Is Decidedly So". Ahaa. No kiitos 8-pallo.

Mutta hei huh! Viikko hehkuttamattomuutta takana! Olen selvinnyt tästä kohtalaisella menestyksellä. Mutta olen kuitenkin samaan aikaan hiljaisuudessa valmistellut huomista postaustani, jossa avaan teille synkän kiharafetissiarkkuni ihan totaalisesti. Hah, niin varmaan...

Sitä odotellessa, hei hei muruset!


Ps. Koska olen äärimmäisen huono keksimään otsikoita näille postauksille, niin useimmiten lainaan pätkää musiikkikappaleesta, joka on soinut tätä postausta kirjoittaessani ja joka ehkä jollain tavalla sopii postauksen sisältöön. (Tavalla, jota ei kukaan muu kuin minä välttämättä ymmärrä). Ja koska en ole arvuutellut pitkään aikaan, niin kuka tietää (googlaamatta) kenen kappale on tämän kertainen otsikko? (Kai sen nyt kaikki tietää?!)


Edit 13:47: Korjasin kirjoitusvirheen, pahoittelen mahdollista haamupäivitystä.

Edit 2 klo 15.15: Nyt oli ihan pakko tulla avautumaan tänne, kun hain postista tuon BookPlus.fi:n paketin. Eihän tämä homma nyt mitenkään voinut mennä putkeen vieläkään. Avasin paketin ja siellä oli tasan yksi kirja kahden sijasta. Samaan aikaan avasin sähköpostin, jossa ko. firma ilmoitti lähettäneensä kirjan (yksikössä!!!) minulle 15.2. ja pahoittelivat viivästymistä. Mutta missä vitussa on se toinen kirja?!?

Tarinahan siis meni niin, että tilasin alunperin kolme kirjaa, joista yhdestä ilmoitettiin, että sitä ei pystytä toimittamaan ja se hyvitettiin luottokortiltani. Nyt kahdesta jäljelle jääneestä toimitettiin toinen. Lähetyslistan perässä lukee, että luottokorttia hyvitettävä, mutta mistä vitusta minä tiedän, että mitä kirjaa ne sieltä hyvittää ja millä summalla, kun mitään ei kerrota.

Älkää hyvät ihmiset tilatko kirjoja BookPlus.fi:stä, tai jos koette sen välttämättömäksi, niin älkää maksako luottokortilla ostoksianne. Ikinä ei näköjään voi tietää saatteko tilaamanne (ja luottokortilta jo veloitetut) kirjat, ja jos saatte, niin kauanko niitä saa odottaa... Ruma sana.

Kiitos ja anteeksi!