Varoitus: Postaus sisältää paljon jaaritusta.


Tässä pikaisen blogikierroksen jälkeen voin todeta, että kaikilla tuntuu menevän enemmän tai vähemmän huonosti näinä päivinä. Murhetta ja harmitusta on maailma pullollaan.

Jossain vaiheessa blogeissa pyöri semmoinen meemi, jossa kysyttiin oletko nyt iloisempi vai surullisempi kuin viime vuonna. Olisin vastannut kysymykseen oikopäätä, että surullisempi. Melankolia on vallannut maan.

Musiikin kuuntelu herättää valtaisan voimakkaita tunteita minussa, siis nimen omaan hyvän musiikin kuuntelu. Useimmiten ne tunteet on positiivisia, mutta osa on myös ahdistavia ja surullisia. Välillä tuntuu, että täytyy pitää pari päivää vapaata erään maailman parhaan yhtyeen musiikin kuuntelusta, koska aina ei jaksa niin voimakkaita tunne-elämyksiä.

Olen siis ollut viime vuoden loppupuoliskon kovin surullinen, ja myös tammikuun. Jotenkin tuntuu, että kun aloin bloggaamaan, niin olen piristynyt huomattavasti. Ehkä kirjoittaminen on jonkinlaista terapiaa, vaikka en kirjoittelekaan mistään kovin vakavista asioista. Hauskinta bloggaamisessa on vuorovaikutus muiden kanssa, vaikka joskus sekin voi olla aika vituittavaa...

Tästä pääsen nimittäin aasinsillan kautta harmitukseeni. Eräässä blogissa on käyty keskustelua lasten seksuaalisesti hyväksikäytöstä, (mikä ei missään tapauksessa ole hyväksyttävää, siis se hyväksikäyttö), mutta sitten samaan keskusteluun vedettiin mukaan Asko Kallosen lausunto sille yhdelle Idols-kilpailijalle: "Sä olet Suomen seksikkäin jääkiekkoilija".

En tiedä nyt olenko jotenkin outo, kun en osaa tuohtua tuosta Askon kommentista? Jos kyseinen tyttö ei itse siitä loukkaantunut, vaan todennäköisesti ymmärsi kontekstin, niin mitä siitä riehaantumaan? En jaksa tästä nyt muuten alkaa vääntämään, mutta kun alettiin puhua jo melkein pedofiliasta, niin siinä vaiheessa menee jo pahasti puurot ja vellit sekaisin.

Suomessahan suojaikäraja on siis 16. Tämä tyttö oli jo 16, joten Kallonen ei syyllistynyt edes vähimmissä määrin rikokseen. Pedofilia taas tarkoittaa n. 13-vuotiaaseen tai nuorempaan kohdistuneita seksihaluja. Ko. blogissa myös sanottiin, että 16-vuotias tyttö ei voi olla henkisesti valmis seksiin, jota en ymmärrä lainkaan, onko siis olemassa joku sääntö, jonka mukaan ei voi olla? Voihan olla. Olin itse siinä 16-17 vuoden korvilla menettäessäni neitsyyden, eikä siitä ole jäänyt mitään henkisiä traumoja. Kaikki on okei.

Kyseisessä keskustelussa myös väitettiin, että nuori on valmis seksiin vasta kun on valmis vanhemmaksi. Mielestäni tuo on ihan täyttä pilipalia, koska ihminen nyt on muutenkin vieraantunut pelkästä biologisesta eläimestä. Minun mielestäni seksistä voi nauttia, vaikka ei olisikaan vielä valmis äidiksi tai isäksi. En tiedä onko tässä nyt joku sukupolvien välinen kuilu, vai olenko minä vaan tosi kieroutunut? Tämän jälkeen minulle alettiin heitellä niin epäloogisia vasta-argumentteja, että aloin jo melkein epäillä olevani itse se järkevä ihminen siinä keskustelussa.

Totta kai pidän tosi outona, että joku keski-ikäinen ukko haluaa harrastaa seksiä 16-vuotiaan tytön kanssa, mutta se on sitten ihan eri keskustelu, jolla ei ole mitään tekemistä Kallosen kanssa. Jos Asko olisi sanonut jotain tyttöä kuolettavan kauniiksi, olisiko häntä alettu epäillä murha-aikeista? Tässä jutussahan kyse on vaan sammakosta ja siitä, että idoleista tosiaan yritetään stailata seksikkäitä.

Pitäisi varmaan lakata nostattamasta verenpainetta keskusteluista tietyissä blogeissa?

No, tässä tuli ainakin kunnon vuodatusta, kuten blogin nimi lupaileekin. Vähän turhaakin oli tämä avautuminen, mutta piti nyt saada se pois sydämeltä. Pahoittelen. :D Mutta koin juuri valaistumisen, että minähän saan sanoa täällä juuri mitä itse haluan, eikä kenenkään ole pakko lukea.

Lupaan blogata tänään vielä illalla jotain iloista ja piristävää! Sitä odotellessa!


Edit 14:22: Nyt ollaan ihan Zen, vaikka sivupohja räjähti ja Vuodatus kuukahti lähes samaan aikaan.