Iltapäivälehtien nettisivuilla on omat osastonsa naisille. Siis oikeat uutiset on miehille ja höttö naisille? Mitäs tänään on aiheina esimerkiksi Ilta-Sanomien Hyvät Naiset -osastolla. Lasten lelut, parisuhde, pukeutuminen, meikkaaminen... Hei kamoon, ketä kiinnostaa?

Sitten Iltalehden Nainen -osastolle. Laihduttaminen hyppää heti ensimmäisenä silmille. Osastoja on kauneus, koti, muoti, suhteet. Miten Juha-Veli Jokisen treenaaminen muuten liittyy naisiin? Iltalehdessä saattaa olla jopa ihan asiallisiakin artikkeleja Naiset-osastolla, mutta onko kyse siitä, että jutut, jotka eivät miehiä kiinnosta, siirretään otsikon "Naiset" alle... Ei nimittäin kiinnosta minuakaan ja viimeksi kun katsoin peiliin, niin olin vielä nainen.

Toinen asia mikä raivostuttaa (voimakas ilmaisu), on lehtien kirjoittelut miesten kotitöiden tekemisistä. Ensinnäkin naisten pitäisi innostaa ja kannustaa miehiä siivoamaan, ettei mies vaan lannistu ja rupea mököttämään (onks tää nyt kieliopillisesti oikein sanottu?), eikä tahdo siivota. Naisen pitäisi siivota seksikkäissä vaatteissa, että miehellä olisi kivaa. Joku julkkismies (en muista kuka) joskus jopa kehtasi sanoa lehdessä, että kun hän imuroi, niin se on rakkaudenosoitus vaimoa kohtaan. Siis mitä?!

Jos aikuinen ihminen siivoaa omaa kotiaan, niin se on rakkaudenosoitus? Aikuista ihmistä pitää innostaa ja kehua, että hyvin se osaa siivota, jos sen haluaa tekevän jotain toistekin? Ymmärrän kyllä, että lasta opetetaan olemaan siisti erilaisin leikein ja palkinnoin, mutta että aikuista miestä?

Eikös tällaiset sukupuolijaottelut ole jo ihan viime vuosituhannen juttu?