979166.jpg


Pisteiden lasku on päättynyt ja niinhän siinä kävi, että Nirvana voitti äänin 8-7. Eli täpärälle meni. Nirvanan voittoa vähän uumoilinkin, koska se on mainstreaminpää musiikkia kuin Alice In Chains. Nirvanasta tykkää "kaikki", Alice In Chainsista harvat ja hyvin valitut. Onneksi ei tullut tasapeliä, joten en joutunut ratkaisemaan battlea omalla äänelläni, koska se olisi sattunut sydämeeni. No siis, minullahan ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa, kuin äänestää Alice In Chainsia, mutta hitto kun tuo Breedkin on niin hyvä... AIC on ykkönen kuitenkin. Nyt ja ikuisesti. Amen.

Hottius-battlen voitti yksiselitteisesti Kurt. Jostain minulle täysin tuntemattomasta syystä Layne ei saanut yhtään ääntä, vaikka on ehkä maailman ihanin. Te olette siis väärässä, minä oikeassa. Myös Jerry Cantrell sai yhden hottiusäänen. Tähän kohtaan on nyt pakko laittaa linkki taas tähän kuvaan, jossa Layne on sulkku ja Jerry... no, vaikuttaa hyvin varustetulta.

Tuosta hottius-battlesta on nyt kyllä ihan pakko sanoa. Kyllä, minä tiedän, että molemmat noista ukoista olivat pahemman luokan narkkareita. Ja ei, kysymys ei ollut kumpi olisi parempi aviomies tai isä. Kun on kyse hottiudesta, niin on kyse hottiudesta. Tunnen/tiedän useammankin miespuoleisen henkilön, jotka julistavat huumeisiin sekaantuneet rockmuusikot rassukoiksi ja heidän tekemänsä musiikin paskaksi. Toisaalta harvempi noista tyypeistä kuitenkaan pysähtyy miettimään missä kamoissa heidän itensä kuuntelema musiikki on tehty, hyvänä esimerkkinä Led Zeppelin, jota tiedän yhden näistä tyypeistä kuuntelevan. Mutta koska Robert Plant on vielä hengissä, niin eihän hän voi olla ressukka ja tehnyt musiikkia kamapäissään. (Vastaesimerkkinä voisi käyttää Timo Rautiaista, joka on mukana YAD:n toiminnassa (arvokasta työtä toki), mutta tekee aivan helvetillisen tappavan tylsää musiikkia.) Tämän lisäksi ihmettelen, miksei nainen saa ihailla miehistä olemusta ihan vaan silmänilon vuoksi, vaan aina jutussa täytyy muka olla jotain syvällisempää. Niin paskapuhetta. Siis kamoon, seattlelainen kuollut rokkari? Tuskin havittelen sellaisesta poikaystävää itselleni tai isää lapsilleni. (Sitäpaitsi kenellä on rahkeita väittää Kurt Cobainin olleen huono isä? Okei, ehkä hyvän isän määritelmään ei kuulu itsemurha, mutta mitä me muuten tiedämme hänen perhe-elämästään? Ja mitä me muutenkaan tiedämme näiden tyyppien taustoista, syistä ja seurauksista?)

Jotenkin vaan en osaa tuomita ihmisiä huumeiden käytön perusteella. En ole ikinä ihaillut ketään ihmistä huumeiden käytön vuoksi, mutta en ole myöskään siitä syystä ollut pitämättä jostakusta. Huumeiden käyttäminen ei minun mielestäni tee kenestäkään huonoa tai pahaa ihmistä. Ihmisestä voi pitää hyvinkin paljon siitä huolimatta. Joidenkin elämä lähtee toisille raiteille kuin toisten, eikä ketään pitäisi tuomita sen perusteella. Käsitykseni mukaan sekä Kurt että Layne olivat ujoja, herkkiä, miellyttäviä ja syrjäänvetäytyviä ihmisiä. Minun suuren suuri ensirakkauteni käytti huumeita. Olen tuntenut pari aivan ihastuttavan kilttiä, ihanaa ja hurmaavaa poikaa, jotka kuolivat yliannostukseen. Luen muutaman huumeisiin sotkeutuneen ihmisen blogia, ja he vaikuttavat todella hienoilta ja ihanilta ihmisiltä.

Ei lisättävää.