Tänään koulusta päästyäni matkustin (luonnollisesti) bussilla kotiin. Istahdin sellaiseen penkkiriviin, jossa oli kaksi penkkiä naama menosuuntaan ja vastapäätä kaksi penkkiä selkä menosuuntaan. Pian viereeni köpötteli joku mummeli ja parin pysäkin päästä minua vastapäätä tuli istumaan toinen mummeli, joka tunsi tämän edellisen mummelin. Paloi käämi heti alkuun siihen vastapäätä istuvaan mummeliin, koska hän vaikutti jotenkin ärsyttävän ylipirteältä. No eipä siinä mitään, mutta tietysti mummelit alkavat keskustella vaivoista ja sairauksista. Omista ja ystävien ja tuttavien ja naapurien ties mistä kolotuksista. Yritin veivata mp3-soitintani isommalle, jotta en joutuisi kuuntelemaan, mutta se kälätys vain kantautui kuulokkeiden läpi. Korvani lähes vuotivat verta jo siinä vaiheessa, kun mummelit keskustelivat verisuonten katkeamisista ja muusta mukavasta. Alan oikeasti voida tosi pahoin tuollaisista jutuista! Siis ihanko pakko niistä on keskustella ihmisten kuullen? En kestä. Eivätkä korvani kestä.

Sitten löysin pelastuksen. Kuin kohtalon johdattelemana menin lukemaan Lyylikin sammakkoa. Tuo hymyilevä kurnu kertoi ostaneensa Skullcandyn Smokin Buds -kuulokkeet ja oli niihin erityisen tyytyväinen. Nuo nappikuulokkeet kuulemma eristävät kiitettävästi ulkopuolelta tulevan metelin. Minäpä sitten otin googlen kauniiseen käteeni ja etsin noita kuulokkeita. Ja löysinkin iih ihanat pinkit! Tilasin heti! (Joo, ehkä noita olisi jostain kaupastakin voinut löytyä halvemmallakin, mutta en jaksa lähteä kiertelemään ja postimaksu kuitenkin sisältyy hintaan). Ihanaa! Ei enää sairaskertomuksia! Ei enää teinityttöjen häiritsevää kikatusta! Korkeintaan saatan kävellä vahingossa auton alle, koska en kuule mitä pääni ulkopuolella tapahtuu.

970097.jpg


Ps. Näin tänään aivan hervottoman kokoisen sienen. Harmi, ettei ollut kameraa mukana, olisin muuten kuvannut sen ja esitellyt teille. (Kamille olen tainnut luvata joskus kuvan sienestä). Paitsi että näin ko. sienen bussin ikkunasta, joten tuskin olisin jäänyt kyydistä pois yhden sienen kuvaamisen vuoksi. Mutta voin väittää kuitenkin, että olisin, kerta ei ollut kameraa mukana.