Koska olen kaasupallo ja joka paikkaa kolottaa, en jaksa nyt tarinoida teille nyt mitään. Mutta vastailen tällaiseen meemiin, johon Minja minut haastoi viime viikolla. Vaikeita kysymyksiä...

Lempijuttuja:

-lempikirja

Vaikea nimetä yhtä lempikirjaa, kun on lukenut niin paljon (vaikken viime aikoina olekaan). Näitä pitäisi listata jonnekin ylös, että muistaisi. No viimeisimpiä suosikkejani oli kuitenkin Anthony Kiedisin Arpikudos. Sehän oli elämäkertakirja, mutta jostain syystä tykkään lukea eniten juuri elämäkertoja. Myös Johnny Rottenin elämäkerta (No Irish, No Black, No Dogs) oli hyvä, kuten myös Mötley Crüen Törkytehdas ja Marilyn Mansonin Helvettiin ja takaisin. Satukirjallisuudesta on vaikea nimetä yhtä suosikkia.

-elokuva

Elokuvien kanssa on vähän sama kuin kirjojenkin, näistäkin pitäisi kirjata joku arvostelu ylös, että muistaisi. Amélie on ihana elokuva, jonka jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan. Siitä tulee niin hyvä mieli. Tuulen Viemää on mielettömän hieno elokuva. Scarlett on niin kaunis ja Rhett... uuh. Yksi suosikkielokuviani on myös Masato Haradan ohjaama Ko Gals. Japanilainen leffa siis. Vaikka se onkin osittain vähän julma, niin siinä on jotenkin hieno tunnelma koko leffan ajan. 

-musiikki

Hahaa, pääsinpäs lempiaiheeseeni. Rokkia sen olla pitää. Saa olla hard rockia tai punk rockia, kunhan on rokkia. Myöskin jonkinlainen progempi rokki tai hevimusiikki sopii mainiosti. Mutta ei tietysti kaikki. Olen hyvin nirso. Mutta kuuntelen myös bluesia ja jazzia sujuvasti.

-artisti/bändi

Tulee varmaan yllätyksenä, kun en näitä koskaan hehkuta. Alice In Chains, Tool, Linkin Park, Red Hot Chili Peppers, The Doors, Sex Pistols, Foo Fighters, Led Zeppelin, Marilyn Manson, Mad Season, Nirvana, Maj Karma, Pearl Jam... Mainitakseni nyt vain muutaman näin alkuun. Loput voitte tsekata tuolta musasivultani.

-idoli

Minähän tein sen idolipostauksen silloin joskus. Voisin linkittää siihen tässä, niin ei tarvisi uudestaan näitä miettiä. Ketään sellaista suurta isoa ylikaiken idolia ei oikein ole (enää tässä iässä, eh).

-biisi

Yhtä tai edes kolmea lempibiisiä on niin kovin vaikea nimetä. Se vaihtelee lähes päivittäin. Tästä tulisi hirmuisen pitkä lista, jos alkaisin nimetä kaikki lempibiisini, mutta esimerkiksi Alice In Chainsin Sickman on nerokkuudessaan yksi maailman parhaita. Mutta myös moni muu tuon bändin biisi on niin hyvä, että melkein kuolen. Ja esimerkiksi Linkin Parkin No More Sorrow on aivan sairaan hyvä, ja niin on moni muukin. Toolilta on täysin mahdoton nimetä parasta biisiä (Opiate, Parabola, Aenima, Part Of Me, Schism, Sober, Sweat, Undertow... kuten huomaatte). Samoin kuin RHCP:ltä, paitsi Snow (Hey Oh) saa aina ja yhä edelleen hymyn huulille. Myös noilta muilta... EN PYSTY!

-näyttelijä

Johnny Depp on tietysti ihan kärkisijoilla. Johnnylta voi oikeastaan käydä katsomassa minkä tahansa leffan, eikä voi odottaa kovin paskaa. Clive Owen on huippu. (Missäs juuri luki, että Hollywoodin kuumin brittinäyttelijä? Allekirjoitan täysin.) Komediapuolella Jim Carrey on ykkönen ja romanttisessa hömpässä Hugh Grant. Ja moni muu, jonka nyt unohdan.
 
-tv-sarja

Frendit on tietysti kaikkien aikojen paras, katselen niitä varmaan jo tuhannetta kertaa ja osaan repliikit suunnilleen ulkoa. Frendien vuorosanoja paukahtelee päähäni ihan oudoissa tilanteissa ja siitä sarjasta löytyy myös viisaus elämän kaikkiin tilanteisiin. Gilmoren tytöt on huippu, erityisesti ne viisi ensimmäistä tuotantokautta. NYPD Blue on paras poliisisarja ikinä. Tällä hetkellä telkkarissa tulevista sarjoista suosikkini on brittiläinen sairaalaparodia Vikatikki (Green Wing). Aivan hulvaton sarja. Muuta katsottavaa televisiosta ei (Big Brotherin lisäksi) nyt tulekaan, paits Asema 62:n uusinnat alkaa näköjään ke-to yönä taas. Sekin on erityisen hyvä sarja.

-ruoka

Tätä kysymystä vihaan aina. Toivottavasti seuraavaksi ei kysytä lempiväriä. Tykkään lihasta. Hyvä pihvi on aivan loistava. Kala ja kanakin on hyvää. Perunamuussi on hyvää. Kaikki äidin pöperöt ovat hyviä. Pizzakin on hyvää. Hyvin tehdyt kasvisruoatkin ovat hyviä. Fetasalaatti. Tarvii varmaan lähteä kauppaan...

-suklaa

Tykkään eniten sellaisista suklaalla päällystetyistä marmeladeista, mutta ihan oikeasta suklaasta lempiä on... no en oikein tiedä. Joku missä on jotain muutakin kuin pelkkää suklaata. Vaikka Marianne-suklaa tai Daim-suklaa, ehkä jopa tuo Lontoo Rae -suklaa, kunhan saan aloitettua sen syömisen.
 
-karkki

Vaahtokarkit ovat parhaita. Erityisesti sellaiset hillotäytteiset persikkavaahtokarkit. Ja kaikki muutkin. Salmiakki on kanssa parasta. Ja lakut.
 
-jälkiruoka

Hmm. Onpas vaikeita kysymyksiä. Suklaavanukkaat on usein hyviä. Ostin juuri jotain uutta Danone-vanukasta, joka oli Susette-tyylillä rakennettu. Se oli hyvää, samoin kuin Susetet. Jakki-makipalat ovat huipentelevaisia. Myös rahkat ovat hyvejä ja kaikki kakkupalat.

-jäätelö

Suklaapilvi on suosikkijäätelöni, mutta sitä ei kylläkään ole saanut enää vuosiin. Peräänkuulutan kunnollista suklaajäätelöä, jossa on suklaakastiketta! Joo, suklaajäätelö on siis parasta. Ne Ben & Jerry's -jäätelöt himottavat suuresti, mutta hitto kun asun jossain perämetsässä, niin että ne ehtivät sulaa ihan totaalisesti kotimatkalla, jos niitä joskus jostain löytäisi ja ostaisi.

-ruoka- ja janojuoma

Vesi. Tästä ei paljoa tarvitse kiistellä.

-mehu

Ekströmsin appelsiinimehu on all time favorite. Myöskin Robinsonsin Apple, Cherry & Raspberry on aika hyvää mehua.

-limppari

Jos originaalia Dr. Pepperiä ei ole tarjolla, niin Coca-Colan Zerokin on ihan asiallista. Ja Zup (eli 7 up) ja moni muukin käy.

-drinkki

En oikein harrasta mitään drinkkejä. Joku raikas ja ei ällömakea.
 
-mieto alkoholi

Kuiva omenasiideri. Kotimaisista Golden Capin Sparkling Dry.

-sanonta

Ei niin pientä pilaa, ettei totta toinen puoli.

-vaate

Villamekko. Farkut. Tennarit.
 
-maisema

Utuinen järvimaisema hieman viileässä kesäillassa tai -aamussa.
 
-paikka kotona

Sohva tai sänky. Tai sitten tämä tietokonetuoli, kun tähän tuntuu peba juurtuneen.
 
-ihminen

En kerro.
 
-ystävä

Oma paras ystävä tietysti.
 
-muisto

Varmaan monet lapsuuteen liittyvät muistot. Ei ole yhtä yli kaiken. Mummola. Kesäinen kaupunki. Tai on yksi lempimuisto liittyen suuren rakkauteeni, mutta sitä vaalin sydämessäni ihan hiljaa vain itsekseni.

-harrastus

Ääh. En nyt tiedä mitä tässä taas lasketaan harrastukseksi. Voisin mainita musiikin kuuntelun (kotona tai livenä), mutta se on yhtä vähän harrastamista, kuin seksin harrastus. Jossa siinäkään ei muuten ole mitään vikaa. En oikein harrasta mitään silleen harrastuspohjalta. Kitaransoittokin on kivaa, mutta jäänyt pahasti viime aikoina ja kielikin on poikki.
 
-taulu

Ehkä se on se Dalín valuvat kellot. Joskus teininä se räjäytti tajuntani.

-väri

No tulihan se sieltä. Argh. Musta. Punainen. Sininen. Monenlaiset värit.

-asento

Todennäköisesti makuuasento. Lusikka-asento. :D
 
-auto

En ole erityisen rakastunut autoihin. Aivan sama. Kaikki vanhat.

-eläin

Kissa, tietysti. En voi luetella mitään muita, koska silloin jää sitten monta ihanaa eläintä sanomatta. Kissaa taas ei tarvinne perustella. Ainakin jokainen kissan omistava ymmärtää tämän.


Näin ikään. En jaksa haastaa ketään. Saapi jatkaa, ken tahtoo.


Ps. Vuodatuksen hitailun pitäisi olla nyt taakse jäänyttä elämää. Ei tarvinne enää keittää kahvia tai korkata viinipulloa odottaessa kommentin läpi tulemista.

Pps. klo 14:20. Näköjään vannomatta paras. Kommentointi toimii, mutta ainakaan minulla ei näy tällä hetkellä missään Vuodatus-blogeissa mitkään kuvat. Kaikista parhaita ovat sellaiset blogit, joissa mustan tekstin taustana on joku kuva ja sivupohjan taustaväri musta. Mustaa mustalta on tosi helppo lukea. Onneksi en laittanut tänään kuvia ja onneksi minulla on valkoinen tausta.
Mussun mussun.