Elegialta löysin tällaisen Tuiman aloittaman patsasmeemin, johon on aivan välttämätöntä osallistua. Tarkoituksena on kuvata patsaita ja julkaista sitten omien lempipatsaidensa kuvia blogissaan. Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.


702008.jpg

Tämä ensimmäinen on oikeastaan patsaskompleksi, eikä pelkkä patsas. Suihkulähde sijaitsee Tampereella Hämeenpuiston pohjoispäässä. Emil Wickströmin suunnittelema suihkulähde on Tampereen ensimmäinen julkinen taideteos vuodelta 1913. Kuva on otettu maaliskuussa, kun ei ollut vielä kukkia eikä vettäkään suihkulähteessä, ja joku on jättänyt kauniisti polkupyöränsä siihen nojailemaan. Uudempaa kuvaa en jaksanut käydä ottamassa, vaikka se olisikin varmasti kauniimpi tällä hetkellä.

Taideteokseen kuuluu kolme patsasta, joista ylin on kultalankaa kehräävä Pohjanneito ja alempana kaksi elämän kiertokulkua kuvaavaa patsasta, "Isä ja poika vesirattaan ääressä" vasemmalla ja "Mummo opettaa tyttöä kutomaan" oikealla.

702058.jpg
702062.jpg
 
Patsaissa on hauskoja yksityiskohtia, kuten tuon Mummo ja tyttö -patsaan takaa löytyvä lankakerällä leikkivä kissa.

702146.jpg

Patsaista löytyy myös luodinreikiä vuoden 1918 Kansalaissodan, Vapaussodan, Veljessodan, Punakapinan jne. Tampereella käytyjen taisteluiden jäljiltä.

702150.jpg


Toinen lempipatsaani on Lontoossa Leicester Squarella sijaitseva Chaplinin patsas. Nämä kuvat eivät valitettavasti ole itse ottamiani, koska kaksi vuotta sitten elin vielä filmikamera-aikaa, eikä minulla ole skanneria, jolla skannata omat kuvani tänne blogiin. Mutta uskokaa, että itseltäni löytyy lähes vastaavanlaiset kuvat paperiversioina täältä kotoa. :)

702231.jpg
702237.jpg
 
Leicester Square oli ehkä satumaisin paikka, missä olen koskaan käynyt. Viereisessä elokuvateatterissa oli juuri tullut ensi-iltaan Charlie and the Chocolate Factory, ja koko puisto oli koristeltu kaikilla hassuilla karkkimaisilla koristeilla. Tästäkään minulla ei valitettavasti ole julkaista kuvaa, koska ei ole sitä skanneria. Enkä valitettavasti myöskään törmännyt puistossa Johnny Deppiin, vaikka siellä oltiin vastikään pidetty kyseisen elokuvan ensi-iltapartyt. (Jude Law'hon sen sijaan törmäsin, mutta se onkin sitten jo ihan oma tarinansa.)

Tässäpä nämä. Kertokaa, jos jatkatte.