Tänään on jo huomattavasti parempi päivä, vaikka ei tämä flunssa vieläkään... Lupaan oikeasti lopettaa ruikuttamisen tästä aiheesta ihan tässä parin päivän sisällä! Tämä on varmaan kuitenkin positiivista kehitystä, että nyt suussa maistuu aamulla paska, kun pariin päivään ei ole maistunut miltään?

Mutta eilen täällä blogissa kävi kyllä niin omituinen veto tuolta Googlen suunnalta, että on pakko jakaa tämä teidän kanssanne. Täällä ei ikinä ole aiemmin ollut noin paljoa hakusanaosumia per päivä kuin eilen. Paljastan tässä nyt koko eilisen hakusanalistan, ja voin luvata, että yksikään noista hakijoista ei todennäköisesti ole sama tyyppi. (Nuo Tiian tissejä hakevat tyypit ainakin näyttivät olevan jopa eri maista).


  11 Mar, Sun, 02:16:20        Google:  tiia^ tissit  
  11 Mar, Sun, 05:50:32        Google:  marilyn manson  
  11 Mar, Sun, 09:38:20        Google:  överit  
  11 Mar, Sun, 10:40:55        Google:  kommenttinarkkari  
  11 Mar, Sun, 11:30:09        Google:  tiina  
  11 Mar, Sun, 12:39:01        Google:  tiia tissit  
  11 Mar, Sun, 15:11:21        Google:  Sampo Marjomaa  
  11 Mar, Sun, 15:42:52        Google:  anna ab***n koko nimi  
  11 Mar, Sun, 17:21:10        Google:  susan kuronen  
  11 Mar, Sun, 17:39:15        Google:  "anna ab***n koko nimi"  
  11 Mar, Sun, 17:44:18        Live.com:  Aidan gillen  
  11 Mar, Sun, 18:05:28        Google:  red hot chili peppers ruisrock  
  11 Mar, Sun, 18:10:53        Google:  tiina vuodattaa  
  11 Mar, Sun, 18:23:13        Google:  anna ab*** kokonimi  
  11 Mar, Sun, 18:24:29        Google:  "Anna Ab***n koko nimi"  
  11 Mar, Sun, 18:25:37        Google:  anna ab***n koko nimi  
  11 Mar, Sun, 18:26:51        Google:  anna ab***n koko nimi  
  11 Mar, Sun, 18:50:52        Google:  anna ab***n koko nimi  
  11 Mar, Sun, 20:04:52        Google:  Anna Ab***n koko nimi  
  11 Mar, Sun, 20:11:56        Google:  emma gaala kristiina  
  11 Mar, Sun, 20:26:14        Google:  anna ab*** koko nimi  
  11 Mar, Sun, 22:01:49        Google:  jäniskevennys video  
  11 Mar, Sun, 22:01:55        Google:  leikattu konjakki  
  11 Mar, Sun, 22:04:42        Google:  "anna ab***n koko nimi"  
  11 Mar, Sun, 22:12:12        Google:  anna ab*** kokonimi
  11 Mar, Sun, 22:59:07        Google:  Paulo Coelho lausutaan  
  11 Mar, Sun, 23:15:07        Google:  anna ab***n koko nimi  


Siis mitä ihmettä tuossa klo 15:42-23:15 on tapahtunut?

...

Kerroin joskus aikaisemmin siitä, kun olin laittanut Visan vinkumaan ja tilaillut netistä kaikenlaista, ja niiden pakettien saapumisien kanssa oli ongelmia. Se Alice In Chains -pakettihan saapui kunnialla perille, joten siitä ei ole enää mitään valittamista, mutta sitten ne kaksi muuta...

Tilasin siis sieltä BookPlus.fi:stä kolme ale-kirjaa ja kyseisen firman asiakaspalvelun olen jo kai haukkunut lyttyyn. Kuukauden odottelun ja viestittelyn jälkeen sain yhden noista kirjoista ja kyselin loppujen perään. Ne on kuulemma hyvitetty luottokortiltani. Uutta Visa-laskua en ole vielä saanut, joten odotan jännityksellä. Joka tapauksessa tilanne on nyt se, että olen nyt maksanut neljän euron kirjasta kuuden euron postikulut! Samaan hintaan olisin voinut kävellä Akateemiseen ja ostaa sen kirjan normaalihintaan, ja varmaan sittenkin olisin säästänyt pari euroa. Kyseessä on siis Nick Hornbyn kirja Uskollinen äänentoisto. Olen niin suhteellisen väsynyt tähän venkslaamiseen BookPlus.fi:n kanssa, etten kertakaikkiaan jaksa enää jatkaa pääni lyömistä seinään. Palautteen laittaminen sinne olisi täysin turhaa, koska sieltä tulisi takaisin korkeintaan sama robottimaiselta kuulostava vastaus "Kiitos palautteesta. Pahoittelemme asiaa."

Siis ihan oikeasti. Jos asiakas tilaa kolme kirjaa, joista ainoastaan se halvin (4 e) on mahdollista toimittaa, ja postikulut on enemmän kuin kirjan hinta (6 e), niin eikö nyt jokaiselle aivotoiminnalla varustetulle yritykselle tulisi mieleen ottaa asian tiimoilta yhteyttä asiakkaaseen ja kysyä miten tilauksen kanssa menetellään? Olisi pitänyt varmaan palauttaa tuo kirja, mutta en jaksa...

No niin. Eikä siinä sitten vielä kaikki. Kolmas tilaus oli Amazon.co.uk:sta, jossa myyjät tietysti ovat ihan yksityisiä ihmisiä. Tein tilauksen tammikuun lopulla ja paketin olisi pitänyt olla parissa viikossa Suomessa. Mitään ei kuulunut. Laitoin sähköpostia myyjälle. Ei vastausta. Laitoin viime viikon maanantaina uudestaan sähköpostia myyjälle. Edelleenkään ei vastausta. Torstai-iltana laitoin sitten viestiä suoraan Amazonille ja kerroin mikä on tilanne. Amazonilta tuli heti perjantaiaamuna kaksikin sähköpostiviestiä, joissa he totesivat, että minun olisi kuulunut saada tuo toimitus jo, ja viesteissä oli jos jonkinlaista toimintaohjetta ja pahoittelua. Käsitin, että jos nyt en tee mitään ja vain odottelen 1-2 viikkoa, niin he hyvittävät ostosten summan luottokortiltani. Täytyy varmaan alkaa (taas) ostelemaan Visalla, jotta saan seuraavan laskun loppusumman plusmerkkiseksi.

Kaikista omituisinta on, että se tyyppi, keneltä Amazonin kautta ostin, oli saanut aivan mielettömän suuren määrän todella positiivista palautetta Amazonissa. Kaikissa kehuttiin nopeaa ja hyvää palvelua. Niin maako sen kaverin nyt sitten on nielaissut, vai mitä on tapahtunut?

Long story short, Alice In Chainsin nettikaupasta voin tilata toistekin (jos olis tarvetta), BookPlus.fi:stä en ikinä, Amazonilta saatan ehkä joskus uskaltautua tilaamaan uudelleen, jos rahojen palautus tapahtuu ilman suurempia ongelmia.

Olen töissä aikanaan ollut paljon tekemisissä erimaalaisten firmojen kanssa, ja täytyy sanoa, että brittien kanssa on kyllä aina ollut kaikista vaikeinta. Joskus viisi vuotta sitten myös virolaisten kanssa oli todella vaikeaa (lähes yhtä vaikeaa kuin venäläisten), mutta siellä on kehitys mennyt niin huimaa vauhtia eteenpäin, että nykyisin heidän kanssaan asiointi on yhtä helppoa kuin vaikka ruotsalaisten.

Amerikkalaisten kanssa on
joskus lieviä ongelmia, koska he tykkäävät sekeistä (shekeistä, miten se kirjoitetaan?) niin kovasti, mutta onneksi sielläkin on nykyään ymmärretty, että maksut voidaan suorittaa ihan sähköisesti piuhaa pitkin. Olen joskus tilannut Texasista (Dallasista muistaakseni) puhvelinnahkaisia nuijia. Älkää kysykö miksi, koska en itsekään tiedä. Mä olen vaan töissä...

Tulipas siitä tilitys. Ja sentään tiivistin tuota tosi paljon. Onnittelut, jos jaksoit lukea tänne asti! Jos tänään jaksaisin itse käydä täyttämässä kansalaisvelvollisuuteni samalla, kun käyn nenäliinojen- ja ruoanhankintareissulla. Jos sitä ennen vielä saisi päätettyä ketä äänestäisi.

Nämä ehdokkaat ovatkin mielenkiintoisia. Todennäköisesti äänestäisin vihreitä ja tamperelaista, koska sori nyt vaan, mutta tuskin kukaan oriveteläinen tai hämeenkyröläinen ajaa mitään asiaa mikä minua kiinnostaisi (tai siis ajavat varmaan enemmän oman kuntansa asioita). Vaihtoehtoja jää siis yhdeksän. Näistä yksi luulee ilmeisesti olevansa Rosa Meriläinen, koska Rosan naama on ensimmäisenä vastassa kun menee ehdokkaan kotisivuille. Olin hetken hämilläni. Ja jos haluan äänestää tyyppiä, jolla oikeasti on mahdollisuudet päästä eduskuntaan, niin vaihtoehdot rajautuu tasan yhteen tyyppiin. Kertokaa nyt sitten miksi en äänestäisi Oras Tynkkystä? Voiko tyyppi olla kovin paha, jos hän on saanut etunimensäkin vesihanalta? Sitä paitsi huumepolitiikassakin on tehty selkeä linjanveto, eikä tuo asia edes ole minulle kovin tärkeä.

Minun täytyy lopettaa nyt tämä käliseminen.


Ps. Netistä löytyy tuommoinen kauhean hauska ruisleipävaalit-sivusto, jossa voi äänestää ruisleivän ylä- tai alapuolta. Firefoxin käyttäjien ei varmaan kannata vaivautua sinne sivulle, koska oma selaimeni ainakin meni vartiksi hämilleen noista sivuista. Eikö olekin kauhean reilua linkittää ja sitten sanoa, että älkää klikatko? Tai no, ottakaa riski...

Pps. Minua itseäni ärsyttää, kun käytän sanaa "tajuta" ihan älyttömän paljon. Olisiko olemassa jotain ohjelmaa, joka päästäisi jonkun töräyksen joka kerta kun sanon (tai kirjoitan) tajuavani jotain, niin voisin korjata sen jollain muulla synonyymilla, kuten vaikka ymmärsin?