Valitetaanpas vähän nyt taas. Väsyttää, palelee (ilmastointi), aamulla oli vatsa kipeä, vaikka en ollut viimeiseen puoleen vuorokauteen syönyt muuta kuin viiliä ja jugurttia, niskani on aivan mielettömän jumissa ja sattuu, puren jostain syystä hampaitani koko ajan yhteen, niin että leukaperät ovat kipeinä, eikä töitäkään ole juuri nimeksikään ja niitäkin vähiä yritän säästää tuonne iltapäivään, etten ihan tyystin tylsisty. Ulkona tietysti on kylmää, harmaata ja sateista. Ja kaikkien näiden vastoinkäymisten lisäksi en ole saanut noita rumia ja tylsiä Post It -lappuja käytettyä juuri laisinkaan. Mitäs siihen sanotte?

Aiemmin kun kirosin niitä lokkeja (ja kiroan vieläkin), niin huomasin aamulla, että se yhtye nimeltään Damn Seagulls esiintyisi tänään Tammerfesteillä. Pitäisiköhän mennä tsekkaamaan? No ei, koska se on niin myöhään ja koska se on kallista, eikä nyt ihan satasella kiinnosta lähteä tuonne uloskaan. Toivottavasti huomenna ja perjantaina on paremmat festisäät.

Näin äsken vilaukselta Aamulehdessä jutun, kuinka kesälesket (siis naispuoleiset) paistelevat lettuja keskenään. Mitkä ihmeen kesälesket? Sitten siinä vielä sanottiin jotain sellaista, että on suunnilleen tuhansittain naisia kesäleskinä, kun miehet ovat kesän Helsingissä. Siis mikä juttu se on? Menevätkö miehet aina kesäisin laumoittain Helsinkiin? En ymmärtänyt. Asia olisi ehkä selkiintynyt, jos olisin jaksanut lukea koko jutun. Mutta en jaksanut. Alkoi tökkiä heti ensimetreillä. Sotalesken vielä ymmärrän, jos ukko on armeijassa, mutta kesäleski-ajatus tuntuu jotenkin pöllöltä. "Halipula on kova ja vaikeistakin asioista pitää puhua puhelimessa." No voi voi. Ei siihen kuole, luulisin. (Katkera vanhapiika se tässä vaan nyt avautuu.)

Siis nythän on niin, että joku puhelinkaupustelija sai minut taivuteltua tilaamaan lyhyen pätkän Me Naisia, joista heti ensimmäisessä numerossa oli se The Doorsin huono levyarvostelu. Olen nyt paria numeroa lukenut, enkä tiedä olenko minä muuttunut vai se lehti, kun se tuntuu nykyisin niin lapselliselta. Kadutti heti alkuunsa, että menin tilaamaan. No eilen sitten kävi vituttamaan oikein olan takaa, kun sain laskun kyseisestä lehdestä ja siinä laskussa luki, että olet varmasti viihtynyt lehtesi parissa ja olet tosi onnekas, koska näitä antoisia elämyksiä on luvassa vielä tsiljoonia. No en ole viihtynyt ja harmittaa, että niitä tulee vielä lisää. Saanko rahat takaisin? Ihan oikeasti, olin ehtinyt unohtaa, että ne jäävät puoliksi lukemattomina vain nurkkiin lojumaan. Voihan räkä. En nyt väitä olevani mikään huippuälykäs, sofistikoitunut ja kultturelli, mutta olisi se kiva saada lehdestä edes jotain irti. Olen varmaan vaan tylsä ja huumorintajuton. Olen tainnut valittaa tästä niin usein, että nyt lopetan.

No niin. Nyt on hyvä taas jatkaa pakertamista, kun sain nämä asiat pois sydämeltäni.

Kiitos ja moi!


Ps. Se aiemmin kyselemäni perhonen on muuten nimeltänsä niittyhopeatäplä. Otin tästä itse selvää, kun ei kukaan kertonut minulle vastausta.