Lumi heitti ilmoille tämmöisen meemin, jossa on tarkoitus kertoa kymmenen omaa idoliaan. Ketkä, milloin ja miksi?!? Yritin laittaa tähän vähän jotain uuttakin, mutta aloitan näillä yllätyksettömillä...


Tämä tulee varmaan shokkina teille kaikille, mutta ykkösenä
on Layne Staley. Se ääni. En pysty muuta sanomaan. Ääni. Sisukaluni
heittävät volttia ja ihoni menee kananlihalle, kun kuulen sen äänen. Jos
ääneen voi rakastua, niin olen mennyttä naista. Ja olihan Layne
kauhian söpökin. Niin ja niille tiedoksi, ketkä eivät tiedä: Layne oli siis
Alice In Chainsin laulaja. Ja niille ketkä eivät tiedä kyseistä bändiä:
shame on you!


663967.jpg


Sarjassamme liian nuorena kuolleet jatkan Jim Morrisonilla. Tykkään
äänestä ja tykkään miehestä. Kukaan rokkari ei ole näyttänyt
nahkahousuissa yhtä hyvältä Jimin jälkeen. Yritystä on kyllä löytynyt.
Tykkäsin ihan pienestä pitäen Doorsin hittikappaleista, mutta sitten
teini-iässä löysin lopullisesti kyseisen bändin erään pojan hienoisella
avustuksella. Ei siihen tosin paljoa tarvittukaan. It's a keeper!
Pari vuotta sitten löysin arkistojeni kätköistä myös vihon, johon olin
teini-iässä käsin kopioinut varmaan lähes kaikki Jim Morrisonin julkaistut runot.
En varmaankaan ole ymmärtänyt niistä mitään silloin.

664001.jpg


Sitten se, joka onneksemme jätti kuolematta nuorena, eli John Frusciante. Vähänks se on söpö, erityisesti tuo hymy (ja hiukset) viehättää minua. Musiikilliset ansiotkaan eivät ole Johnilla ihan mitättömät. Mielettömän hyvä kitaristi. Saan aina monta pientä, kun kuuntelen sitä kitaran ääntä. Olen myös sen verran sairas, että korvani pystyy Red Hot Chili Peppersin lauluista erottamaan Anthonyn ja Johnin äänet toisistaan. Yhtään Anthonyn ääntä vähättelemättä, tykkään kovasti Johnin hyrisevästä äänestä siellä taustalla.

664032.jpg


Seuraavaksi se yhdistävä tekijä, jonka Lumi ja Minjakin listasivat, eli Johnny Depp. Johnny on niin jumalaisen hyvännäköinen ja kuin viini, eli paranee vanhetessaan. Loistava näyttelijä, joka valitsee ne roolit, jotka itse tahtoo. Ja lienee varaakin valita. Johnny luultavasti saa ensimmäisen Oscarinsa vasta vanhana patuna ja silloin kyseessä on elämäntyö-oscar. Johnny oli muuten unessani viime yönä, miten hurmaava mies hän olikaan, mutta en päässyt halausta pidemmälle, koska jostain syystä myös Johnnyn vaimo oli mukana unessani. (Tosin vaimo ei unessani ollut Vanessa Paradis, vaan joku näyttelijätär).

664217.jpg


Sitten vähän teini-idolia, eli Sebastian Bach. Joskus yläasteella ollessani Skid Row oli kova juttu ja Bach ihan mielettömän hot. Kovasti kaunis mieshän Sebastian on, täytyy myöntää, joskaan en ole enää nykyisin niin kovasti kauniiden miesten perään. Ja kaunis lauluääni mieheltä löytyy, mutta on kuulemma ehkä kusipäisin rokkari ikinä. Bachin pystyy nykyisin toisinaan bongaamaan Gilmoren Tytöistä.

664077.jpg


Suuri ensirakkautenihan oli tietysti George Michael. Olin varmastikin alle kouluikäinen ja Wham! oli silloin kova juttu. En tosin ollut koskaan ihan varma, että kumpi on ihanampi, George (kuvassa oikealla) vai Andrew (vasemmalla). Georgehan ei siis tietenkään silloin ollut vielä homoseksuaali, vaan rupesi sellaiseksi vasta myöhemmin (omien sanojensa mukaan). Hädin tuskin pystyn kirjoittamaan tätä tähän, kun naurattaa niin kovasti.

664080.jpg


Louis Armstrongia ihailen suunnattomasti. Hänellä on aivan ihana ääni, kylmät väreet kulkevat selkärankaani pitkin, kun kuulen sen äänen. Hän oli myös lahjakas scat-laulaja ja trumpetisti. Valitettavasti en saa ikinä nähdä ja kuulla häntä(kään) livenä. Sympaattista Satchmoa ei pysty kuuntelemaan hymyilemättä. Tahtoisin kovasti päästä käymään New Orleansissa Armstrongin synnyinsijoilla, vaikka paikka taitaakin nykyisin olla Katrinan jäljiltä hävityksen kauhistus, (aiheesta tulee muuten näköjään tänään ykköseltä klo 16.05 dokumenttikin).

664102.jpg


Yksi suosikkinäyttelijöistäni on Gérard Depardieu, enkä taatusti tykkää hänestä ainakaan ulkonäöllisten ansioiden vuoksi. Vaikka rumuuskin voi olla kaunista. Sympaattinen, hauska ja lahjakas näyttelijä. Suosikkiroolihahmojani Depardieulta ovat tietysti Obelix ja Porthoksen rooli Rautanaamiossa (The Man In The Iron Mask). (Jestas! Löysin Gérardista alastonkuvan Googlella, mutta taidan jättää sen nyt julkaisematta...)

664110.jpg


Ainut naispuoleinen listalleni kelpuuttama henkilö (pitäisiköhän minun tarkistaa asenteitani?) on Elizabeth Taylor. Nuorempana tyttönä ihailin Elizabethia suuresti, luin suunnilleen kaikki hänestä kertovat kirjat ja katsoin kaikki hänen elokuvansa, mitkä vain suinkin kykenin. Olin silloin sitä mieltä, ja olen edelleenkin, että Elizabeth Taylor oli nuorena kaunein nainen mitä maa päällään kantaa. Vanhempanahan Rouva Taylor rupsahti aika paljonkin, mutta mitä sitten. (Tee ite paremmin).
Kissa kuumalla katolla on yksi lempileffoistani, koska Elizabethin kauneus yhdistettynä Paul Newmanin (jonka jätin nyt listaltani pois, mutta kuvassa kuitenkin) komeuteen on jotain ylimaallista.

664142.jpg


Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä Salvador Dalí. Ihastuin joskus nuoruusvuosinani Dalín maalauksiin ja tykkään yhä kovasti. Ne varmasti kaikkien tuntemat valuvat kellot tekivät vaikutuksen ja lopulta myös muutkin maalaukset, kunhan tutustuin herran tuotantoon paremmin. Yritin joskus nuorempana lukea Dalín Neron Päiväkirjaa, mutta siinä oli jotain niin ällöttäviä kohtia, että minun oli pakko jättää kirja silloin kesken. Ehkä pitäisi kokeilla nyt isompana uudelleen. Nerouden ja hulluuden välinen raja on hiuksenhieno. Dalí onkin sanonut, että ainoa ero hänen ja hullun välillä on se, että hän ei ole hullu.

664154.jpg



Siinäpä ne. Jatkakaa ihmeessä ja kertokaa kommenttilaatikossa, jos/kun jatkoitte. Olisi hauska nähdä teidän kaikkien idolit!