Olen totaalisen hämmentynyt Suomen oikeuslaitoksen toiminnasta. Siis 19-vuotias nuorukainen saa 6,5 vuotta ehdotonta vankeutta poltettuaan tyhmyyksissään kirkon. Helsingin hovioikeus tuplasi tuomion. Henkilövahinkoja ei sattunut, vaikka sekin tietysti olisi ollut mahdollista, jos tuli olisi levinnyt. Olkoon sitten kuinka arvokas rakennus tahansa, niin sehän on vain materiaa. Lisääkö tuomiota se, että kyseessä oli kirkko? Olen aina ollut sitä mieltä, että valtion ja kirkon pitäisi erota toisistaan, ja vähän äkkiä.

Samaan aikaan toisaalla 47-vuotias mies saa 2,5 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Itä-Suomen hovioikeus piti tuomion ennallaan. Kyseinen kaverihan on siis jo aiemmin useaan otteeseen raiskannut naisia ja jopa tappanut yhden uhreistaan.

Olenko nyt taas vähän tyhmä, kun oikeustajuni ei saa näitä kahta juttua asetettua oikeanlaisiin mittasuhteisiin? Nuoren miehen elämä menee suunnilleen aika penkin alle yhden todella typerän teon vuoksi, kun taas keski-ikäinen sairas pervo pääsee kuin koira veräjästä ja voi parin vuoden päästä jatkaa toimintaansa? (Tässä kohden voidaan vielä tehdä lisähuomautus, että tuo nuori mies ilmottautui vapaaehtoisesti poliisille. En usko tuon raiskaajan tehneen samoin.) En käsitä. Ei minun kai sitten tarvitsekaan käsittää.

Ja voi hyvät ihmiset! Luin justiinsa Iltalehdestä otsikon, että The Doorsin alkuperäisjäsenet saapuvat keikalle Helsinkiin! Siis jos Jim on raahannut luunsa paikalle, niin pakkohan sinne on mennä. Jutun tarkemmin luettuani totuushan siis on, että vain puolet alkuperäisestä The Doorsista saapuu paikalle. Jim ja John jättää bileet väliin. Olen pettynyt.

En ollut eilen ollenkaan ahkera, vaikka niin kovasti lupailin. En saanut mitään tehtyä. Tänään on pakko käydä palauttamassa yksi kirja yliopiston kirjastoon, jotta vältyn hervottomilta sakoilta. Tai no en enää niiltä voi välttyä, mutta jos nyt ei ihan neljää euroa kuitenkaan... Suklaarahastossakaan ei ole enää mitään mistä anastaa. Pelästyin muuten aivan hemmetisti tänään, kun olin taas yöpaita päällä tässä kekkuloitsemassa ja joku soitti ovikelloa samanlaisella tarmolla, kuin se eilinen putkimies. Onneksi se oli tällä kertaa vain postisetä, jolle en sattuneista syistä avannut. Postisetä pudotti sitten luukusta vain noutolapun isokokoisesta kirjeestä. En yhtään käsitä mitä siellä saattaa olla. Tämä selvinnee huomenna. Jänskäpänskää!

Nyt pitää ryhdistäytyä ja lähteä liikenteeseen, josko tästä päivästä tulisi vähän tuottavampi kuin eilisestä.

Moi moi!